Vinoteka

Vino je umetnost, kultura in tradicija

V naši Vinoteki skrbno zori 10.000 steklenic in več kot 1.500 različnih vinskih etiket.
O vinih radi spregovorimo, še raje pa izjemna vina z vami degustiramo, jih prepletamo s kulinariko in dobrimi zgodbami v sproščeni atmosferi. Naši sommelierji so strastni pripovedovalci in mojstri pri odkrivanju steklenic, ki bodo vašemu okusu pisane na kožo. Tudi za domov, kot darila z okusom! Rezervirajte degustacijoVINO povezuje, uči, navdihuje in pripoveduje. Pridružite se nam na VINSKI DEGUSTACIJI!


KAJ BOSTE DOŽIVELI NA VINSKEM POPOTOVANJU?

 • Skozi izbrano vinsko degustacijo vas bo popeljal izkušen SOMMELIER / WSET 3.
 • Spoznavali boste ZNAČILNOSTI in POSEBNOSTI POSAMEZNIH VINSKIH POKRAJIN SLOVENIJE.
 • Na zabaven način boste iskali in PREPOZNAVALI ZNAČILNE AROME/NOTE predstavljenih vin, SPAJANJE VIN S HRANO in OCENE VIN.
 • Priložnost primerjave SLOVENSKIH IN TUJIH VIN.
 • Dogodek bo ponudil PRILOŽNOST ZA VESELO IN SPROŠČENO DRUŽENJE, izmenjavo mnenj ter izkušenj o vinu med ljubitelji dobrega.
 • Rožmarinovi GURMANSKI PRIGRIZKI iz skrbno izbranih sestavin bodo čudovito zaokrožili predstavljena vina.
 • Rožmarin ponuja PRIJETNO IN INTIMNO OKOLJE, kjer se boste lahko sprostili in prebudili svoje brbončice.
 • Priložnost, da najljubšo steklenico kupite in doma podoživite okuse Slovenije.

PAKET SLOVENIJA – VINSKA DEŽELA

 • Predstavitev slovenskih vinskih pokrajin in za njih tipičnih stilov vina
 • Vodena degustacija 6 vzorcev izbranih slovenskih vin
 • Strokovno vodenje hišnega sommelierja WSET 3
 • Gurmanski prigrizki, ki bodo čudovito zaokrožili predstavljena vina
1. PENINA
2. ROSÉ
3. BELO VINO
4. AMBER VINO
5. RDEČE VINO
6. SLADKO VINO

TRAJANJE: cca. 2 uri
CENA: 45 € / osebo
ŠTEVILO OSEB: 7- 14
TERMINI: Na povpraševanje

Rezervirajte
PAKET SLOVENIJA - SKRITI VINSKI DRAGULJ

 • Skozi strokovno vodeno degustacijo 6 vinskih vzorcev (3 izbranih slovenskih vin & 3 izbranih tujih vin), bo hišni sommelier WSET 3 predstavil podobnosti in razlike med slovenskimi in tujimi vini. Skupaj boste iskali prepoznavne arome ter vzporednice in ločnice med okušenimi vini.
 • Gurmanski prigrizki, ki bodo čudovito zaokrožili predstavljena vina
1. PENINA
2. CHAMPAGNE
3. BELO VINO iz Slovenije
4. BELO VINO iz tujine
5. RDEČE VINO iz Slovenije
6. RDEČE VINO iz tujine

TRAJANJE: cca. 2 uri
CENA: 55 € / osebo
ŠTEVILO OSEB: 7- 14
TERMINI: Na povpraševanje

Rezervirajte

Slovenska vinorodna območja

Podravje
Podravje

Bogato z značilnimi belimi sortami in nekaterimi rdečimo. Zaradi severne lege imajo vina značilno cvetno-sadno aromo. Območje se ponaša z legami, ki se uvrščajo med 4 odstotke najboljših vinorodnih leg na svetu! Trta tu že od starorimskih časov raste na zanjo idealnih tleh in pod vplivom celinskega podnebja. Značilne sorte so renski rizling, laški rizling, sauvignon, chardonnay, beli pinot, modri pinot, modra frankinja, šipon

Posavje
Posavje

Značilno po lažjih rdečih in belih vinih. Je zibelka cvička, ki je z nizko stopnjo alkohola in vplivi na zdravje posebnež slovenskega vinogradništva. Tako v tem kot v drugih okoliših posavske dežele sicer gojijo rdeče sorte, kot so žametna črnina, modra frankinja, modra portugalka in modri pinot, med belimi pa chardonnay, sauvignon, laški rizling in beli pinot.

Primorska
Primorska

Vpliv sredozemskega podnebja je ustvaril najboljše pogoje za bogata, krepka vina. Briška, Vipavska, Kraška in Istrska vinska cesta se vije med vinogradi kjer nastajajo rebula, chardonnay, sauvignon, beli in sivi pinot ter rdeča vina merlot in cabernet sauvignon, teran, malvazija in refošk.

Vinska karta

Raziskujte vinsko karto, degustirajte vina v dovršenem ambientu edinstvene VINSKE KOMORE in izberite svojo najljubšo steklenico.

PDF

Svetovna vinorodna območja

Burgundija

Francija


Od tukaj prihajajo ene najboj znanih sort vina kot so chardonnay, sauvignon in beaujolais. Burgundec je svetovno renomirana skupina vin in je tudi med dražjimi.

Champagne

Francija


Pokrajina prestižnega penečega vina- šampanjca, ki so ga frančiščkanski in avguštinski menihi, med katerimi je bil tudi Dom Perrigno, na tem območju proizvajali že od sredine 17. stoletja.

Bordeaux

Francija


Je vinska »superpokrajina«, ki se razteza okrog mesta Bordeaux. Med rekama Dordogne in Arogne, ki tečeta skozi mesto, raste po mnenju mnogih, najboljša trta vrste merlot na svetu. Merlot je tudi najpomembnejši izvozni artikel te pokrajine.

Toskana

Italija


Od tukaj prihajajo ene najboj znanih sort vina kot Pokrajina, od koder izhaja eno najbolj znanih italijanskih vin, Chianti pohvalijo pa se lahko prav tako z drugimi sortami kot sta Carmignano in Brunello. med dražjimi.

Piemont

Italija


Leži v gričevnatem podalpskem pasu na območju Torina, ki je tudi glavno mesto pokrajine in doline Aoste. V Piemontu pridelujejo vina dveh apelacij svetovnega slovesa – barolo in barbaresco.

Posarje

Nemčija


Pokrajina med rekami Saar, Ruwen in Mosel je znana po sorti belega vina, ki ga imenujemo rizling in je razširjena po vsej Evropi, tudi pri nas.

Napa

ZDA


Kalifornijska dolina katere obronki so podobni sredozemskim, vendar z manjšimi klimatskimi razlikami. Ta severnoameriški dragulj je značilen po Cabernet-sauvignonu in Chardonnayu.

La Rioja

Španija


Severovzhodna Španska avtonomna pokrajina ob reki Ebro. Poznana je predvsem po kakovostnih rdečih vinih. Najpomembnejša vinska sorta je tempranillo, ki je pogosto mešan z manjšimi količinami sort garnacho, graciano in mazuelo.

Katalonija

Španija


Vinska regija Penedes se odlikuje po svetovno znanem penečem vinu - el cava, proizvedenem po tradicionalnem postopku. Kar 95% španske Cave se proizvede v tej svetovno znani regiji.

Andaluzija

Španija


Področje je znano po vinih z visoko vrednostjo alkohola. El jerez ali šeri vsebuje kar 15 - 21% alkohola. Pridelujejo ga iz belega grozdja sorte palomino.

Ribera del Duero

Španija


Je ena najhitreje razvijajočih se vinskih regij. Najpogostejše sorte tega območja so Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec in Garnacha.

Douro

Portugalska


Je najstarejša označena vinska regija na svetu. Znana predvsem Portovcu. Vino se tukaj proizvaja že več kot 2000 let. Večino grozdja raste po strmih pobočjih vzdolž reke Douro.

Mendoza

Argentina


To območje imenujejo tudi argentinski Bordeaux, le da so vinogradi na nekoko višji nadmorski višini (600 - 1000 m nad morjem). Prednjačijo sorte malbec, poleg tega pa še cereza, criolla chica in criolla grande.

Darilni bon

Podarite doživetje! Nakup darilnega bona je lahko pozitivno sporočilo, navdih in čudovito presenečenje.

* Darilni bon je vnovčljiv vseh enotah Rožmarin Hospitality Group (RESTAVRACIJA ROŽMARIN, LA PIZZERIA,
STEAKHOUSE ROŽMARIN, POPER, HOTEL MARIBOR (namestitev in savna) in SHOPU (nakup olivnega in bučnega
olja, vrhunskih vin, šampanjcev, konjakov, rumov, suhomesnatih izdelkov, kozarcev in še mnogo več!)

Podarite darilni bon

Newsletter

Naročite se na naš Newsletter in ničesar ne boste zamudili.